In Antwerpen mag goed wonen geen luxe zijn

Iedereen droomt van een eigen stek om te huren of te kopen. In Antwerpen mag goed wonen geen luxe zijn. Maar voor veel Antwerpenaren, jong én oud, is dit vandaag wel het geval. Bijna één op de drie Antwerpenaren geeft meer dan een derde van zijn inkomen uit aan wonen.

Daarom leggen we ons oor bij jou te luisteren: wat is volgens jou nodig om iedereen in Antwerpen zijn eigen, gezellige thuis te geven?

Of heb je concrete ideeën? Meld je dan zeker aan via onderstaand formulier!

Check je e-mail om je account te activeren.

Allemaal in ons eigen hokje, of toch niet?

Iedereen zijn eigen gezellige thuis. Graag! Maar moet dat altijd een eigen huis zijn? Met hoeveel zitten we alleen in een eigen huis, met lege kamers? Zowel op de huur- als op de koopmarkt zijn huizen voor koppels en/of families de norm. Kunnen we alternatieve vormen van samenwonen niet extra aanmoedigen? Kangaroo-woningen, gedeelde tuinen, garages, binnenplaatsen... helpen om de muurtjes af te breken. Maar ik mis de succesverhalen, de grote projecten en de campagnes.

Lees verder & reageer

pachten als sociale huurder van een appartement nieuwe methode van betaalbaar wonen

als jonge mensen, alleenstaande en of werkzoekende is het moeilijk een betaalbare woning te vinden. Daarenboven is de bouwgrond schaars en heel duur. Ook dan wordt het moeilijk om aan een eigen stek of betaalbare woning te denken. Vermits wonen een Belgisch grondrecht is zou de overheid ten minste moeten zorgen dat iedere inwoner van België een betaalbare woning kan betreden of kopen. Daarom zou de overheid moeten zorgen dat er genoeg woningen zijn op gronden die van de overheid blijven maar de woning kan gepacht worden. een structuur van pachtwoningen en of appartementen zou daarom een oplossing kunnen zijn van betaalbare woningnood. De Ideale Woning is met zo een project begonnen dat alleen maar kan toegejuicht worden, helaas komen enkel maar mensen in aanmerking met een bescheiden inkomen terwijl ik persoonlijk denk dat iedereen in aanmerking moet kunnen komen vooral omdat wonen een grondrecht is! De zittende sociale huurders zouden eigenlijk een voorbeeld kunnen zijn. Ik ben er zeker van dat de zittende huurders meer zorg zouden dragen voor hun woning indien ze zouden weten dat met een pacht de woning van hen is en dat zij niet zouden moeten verhuizen voor eventuele renovatie. renovatie zou automatisch voor een groot deel door de huurders (pachters) gedaan worden dat bespaart de overheid veel geld! De diversiteit in de sociale woning zou blijven bestaan zonder getto's omdat iedereen zijn verantwoordelijk zou dragen als goede eigenaar of huisvader. Laat mij zeker weten als ik de 1ste pachter van een appartement mag wezen van een sociale woning. vriendelijke groet sociale huurder

Lees verder & reageer

Project kistemaecker

Ik woon in de Kerkstraat en ik leef hier graag! Tot ze op het idee kwamen om een klein binnengebied te willen volproppen met sociale appartementen. En dat is dan nog niet het probleem! De grootouders van dit project gaat onze wijk die al heel druk bevolkt is, onleefbaar maken!! Help!!

Lees verder & reageer