Antwerpen kan dat

Wouter.jpg

Antwerpen heeft alle troeven die een stad zich maar kan dromen: ontelbare fijne plekken, een schat aan creativiteit en betrokkenheid, en een stevige economische ruggengraat.

Onze stad heeft altijd al haar stempel gedrukt op de economie, op de politiek, op de kunsten van dit land. Het is aan ons, Antwerpenaars, om opnieuw de toekomst vorm te geven. Wij zetten de toon.

Het is aan ons Antwerpenaars om, trouw aan onszelf, het voortouw te nemen in vernieuwend beleid. Onze economie duurzaam te maken. Kansen te bieden aan iedereen. Gezonde lucht en een gezond klimaat te garanderen.

Antwerpen kan dat.

Met Groen hebben we een plan.

We maken van Antwerpen een stad waarin onze kinderen veilig en gezond opgroeien, waarin ze alle kansen krijgen, waarin armoede wordt aangepakt.

We maken van Antwerpen een stad waarin iedereen een tof en betaalbaar huis vindt, een stad waarin we ons vlot en veilig verplaatsen.

We maken van Antwerpen één stad, waar iedereen meetelt, waar alle mensen betrokken worden en het respect krijgen dat ze verdienen, waar discriminatie uitgebannen wordt.

We zetten parken boven op de ring. We maken van onze scholen plekken waar heel de buurt terechtkan. We maken van de Antwerpse haven een plek om de industrie opnieuw uit te vinden. We trekken creatieve en toekomstgerichte ondernemingen aan, met jobs voor iedereen.

Antwerpen is geen eenheidsworst. We laten elke wijk schitteren in haar eigenheid, met haar eigen sterktes en haar eigen noden. Wijkbewoners kunnen in hun eigen wijk terecht voor zorg, voorzieningen en plezier.

We maken van Antwerpen een stad voor alle leeftijden. Een stad waar senioren zich als een vis in het water voelen, een stad die luistert naar de stem van jongeren en er ook écht mee aan de slag gaat.

Als we de handen in elkaar slaan, kunnen we dat.

Groen staat er niet alleen voor. Het scenario voor verandering wordt iedere dag door de mensen in onze stad geschreven. Het is prachtig om te zien hoeveel Antwerpenaars de afgelopen jaren zijn opgestaan en zich hebben geëngageerd om een nieuwe, positieve wind door onze stad te laten waaien.

Groen is klaar om die drive, dat geloof in een betere toekomst voor onze stad, politiek te vertalen. We bundelen al dat engagement en al die opborrelende creativiteit en creëren er een stevige basis mee voor een nieuw en vernieuwend stadsbestuur. En in dat nieuwe bestuur zetten we openheid en samenwerking met alle levende krachten in Antwerpen centraal. We spelen voluit de democratische kaart uit.

Ons programma is helder en ambitieus. Het is tegelijkertijd een open aanbod, constant in beweging, met als orgelpunt de concrete uitwerking in constante samenwerking en participatie. We houden rekening met de inbreng van iedereen die erbij betrokken is.

We kunnen niet wachten om eraan te beginnen.

Wouter Van Besien, lijsttrekker Stad Antwerpen

 

Terug naar programma

Interesse in dit thema?

Door deze aanvraag te ondertekenen, ga ik akkoord met het verwerken van mijn persoonsgegevens door Groen.