Breng de taxus terug naar de Kielse Vest!

De bomenkap aan de Kielse Vest is ondertussen een feit, ondanks protest uit de buurt en ondanks het ontbreken van de bouwvergunning. Op die plek plant het stadsbestuur de bouw van een nieuwe brandweerkazerne gekoppeld aan kantoorontwikkeling.

Met Groen betreuren we dat er weer groen in onze stad moet wijken. We stelden hierover al een hele reeks vragen in de gemeenteraad en zullen het toch blijven opvolgen.

Toch willen we via deze petitie één specifieke eis vanuit de buurt extra kracht bijzetten.

Breng de oude taxusboom terug naar de wijk. De boom is meer dan 100-jaar oud en werd uitgegraven en afgevoerd.

Toch is het lot ervan onzeker. Schepen De Ridder weigert duidelijkheid te geven over de huidige locatie van de boom, terwijl de vraag van de buurtbewoners klaar en helder is: 'Breng de boom terug naar onze wijk'.

Teken mee en blijf op de hoogte van het dossier.


 

Onze vraag en het antwoord van Annick De Ridder rond de boom kan je ook herbekijken.


"De Brederodebuurt kreunt nu al onder de bouwprojecten"

Aan de Kielse Vest, een mooie groene ruimte met de allerlaatste officierswoningen van de Brialmontomwalling, bouwt de stad een nieuwe brandweerkazerne. In het gebouw komen ook kantoren bestemd voor verhuur, een ondergrondse parking en een commerciële ruimte.

Districtsraadslid Anne Poppe: "Het weelderig groen, oude bomen, pittoreske huisjes, alles moet er brutaal en onnodig aan geloven. De buurt krijgt er meer steen en beton bij in tegenstelling tot wat de stad voortdurend beweert te doen: ontharden en vergroenen."

Al jaren kaarten we deze slechte locatiekeuze aan via verschillende kanalen maar de stad blijft OostIndisch doof.

Er is nochtans een alternatief in de omgeving: aan de overzijde van de Singel zal gebouw Victor gesloopt worden, zet de kazerne daar. Dan moet er geen groen sneuvelen en worden de aanpalende bewoners minder belast.

Al 53 ondertekenaars!

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.