Halve oplossingen voor de Sinksenfoor, ten koste van haar (nieuwe) buren in Borgerhout en Antwerpen-Noord.

17 Februari 2015

Het lijkt erop dat de foorkramers nu toch "ja" zeggen tegen de plannen om de Sinksenfoor naar Spoor Oost te verhuizen. Ze moeten lagere standgelden betalen, krijgen langere openingstijden tot 1u30 's nachts en misschien mag de foor wel 2 weken langer blijven staan. Met de buurtbewoners in Borgerhout en Antwerpenen Noord werd niet gesproken. Gemeenteraadslid Wouter Van Besien en Borgerhouts districtsburgemeester Marij Preneel noemen dit onbehoorlijk bestuur.

"Net zoals het stadsbestuur het protest aan de Gedemde Zuiderdokken afkocht met de dading, "koopt" ze nu de steun van de foorkramers. De stad doet al concrete beloftes aan de foorkramers, maar met de nieuwe buren in Borgerhout en Antwerpen-Noord is nog geen overleg geweest. Onbegrijpelijk. Als je weet dat deze buurt zeer dicht bewoond is en het minste groene ruimte van heel Vlaanderen heeft. Aan hen worden geen beloftes gedaan of plannen gemaakt. Nochtans zijn dát de buren waar zowel de stad als de foorkramers binnenkort een goeie verstandhouding mee zullen moeten uitbouwen.", aldus Van Besien

Marij Preneel, districtsvoorzitter van Borgerhout vult aan: "Met het districtsbestuur van Borgerhout vragen we al sinds december 2013 om betrokken te worden. We vroegen een grondige  studie te laten uitvoeren om de lawaaioverlast tot een minimum te beperken. We vroegen om de garantie te geven en de strenge normen die er nu zijn voor de Sinksenfoor op het Zuid qua lawaai en openingsuren onverkort te handhaven op Spoor Oost. En we vroegen om alle mogelijke maatregelen te nemen zodat de verkeersdruk op de buurt door de komst van de Sinksenfoor niet zou toenemen. En tot slot vroegen we om ook de buurtbewoners te betrekken bij het dossier. Maar dit stadsbestuur heeft er geen oor naar, blijkbaar."

Groen vindt dit geen goede manier om een stad te besturen. Dit is improvisatie en de eigen stadsbewoners worden niet au serieus genomen.