Steun ons bezwaar tegen de Isvag-oven

Groen verzet zich tegen de plannen voor een nieuwe ISVAG-verbrandingsoven in Wilrijk. Die komt vlak naast de oude verbrandingsoven waarvan de vergunning in 2022 verstrijkt. We zijn duidelijk over deze plannen: berg ze op want het dossier rammelt langs alle kanten. Veel intelligenter is om nu aan het alternatief te werken, in plaats van tijd te verliezen aan verdere procedures.

Wouter Van Besien, Freya Piryns en Dirk Avonts dienden allen persoonlijk bij de stad een bezwaarschrift in tegen de verlenging van de milieuvergunning van de ISVAG-verbrandingsoven in Wilrijk.

Hun boodschap is duidelijk.

Dit staat haaks op onze ambitie om van Antwerpen een gezonde, toekomstgerichte stad te maken.

Door het aanzuigeffect zal er veel meer afval naar Wilrijk komen, met een verslechtering van de luchtkwaliteit als gevolg. Het betekent ook een forse toename van het vrachtvervoer, en dat in een gebied dat nu al kreunt onder de files (A12). Bovendien verdwijnen de zware metalen die vrijkomen bij de verbranding van afval niet, hoe efficiënt de verbranding ook gebeurt.

“Iedereen weet dat het verbranden van afval niet meer van deze tijd is”, aldus Wouter Van Besien. “Er zijn vandaag veel betere, alternatieve technologieën voor de eindverwerking van afval. Laten we daar op inzetten in plaats van te blijven investeren in technologieën die schadelijk zijn voor mens én milieu."

Steun onze oproep. Hoe meer mensen hun stem laten horen, hoe luider ze klinkt.

19 ondertekenaars, we zetten door!
19%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.

Laatste ondertekeningen

Rafaël Van den Brande
Arno Rombouts
Leen Cluyts
Katleen Loos
Fientje De Maeyer
Luc Verschueren
Annick Deleye
Steven Arcay
Jonathan Verdonck
Marlene De Laet
Erwin Lauriks
Mieke Lavens
monik buyle
Gert De Schutter
Vicky Nowé
David Van den Broeck
Martine Depauw