Jong Groen

In Antwerpen, is er net zoals in vele andere steden en gemeenten, een actieve afdeling van Jong Groen opgericht. Jong Groen is de jongerenafdeling van Groen waarbij iedereen die jonger dan 33 welkom is. Jong Groen werkt rond jongerenthema's zoals stemrecht voor 16-jarigen maar organiseert daarnaast ook activiteiten en thema-avonden rond verschillende onderwerpen.

 

Voor meer informatie en contactgegevens: https://www.facebook.com/jgantwerpen en http://www.jonggroen.be/antwerpen

Actueel

Groen gaat in op het aanbod van N-VA-districtsburgemeester Peter Wouters om de onderhandelingen op te starten over een nieuw bestuur in Deurne. Die verklaarde een stap opzij te willen zetten om een nieuwe coalitie mogelijk te maken. “De politiek impasse in Deurne moet doorbroken worden”, zegt Bob Reijnders, voorzitter van Groen Deurne. “Groen neemt hierin zijn verantwoordelijkheid, in het belang van de Deurnenaar.”

“De polarisering die onze samenleving al langer verdeelt, is na de recente aanslagen in Parijs sterk toegenomen.

Groen wil dat tegen 2024 de helft van de Antwerpenaren zich verplaatst met de fiets. Op dit moment bedraagt dat

Zes op de tien Antwerpenaren (61%) is voorstander van een volledige overkapping van de Ring. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau iVox. Het merendeel van de Antwerpenaren vindt ook dat het huidige Oosterweeltracé fout is en verder weg moet van de stad. Voor Groen-fractieleider Wouter Van Besien is de boodschap van de Antwerpenaar duidelijk: “Overkap de hele Ring, leg het tracé meer naar het noorden, betrek Ringland en geef de mensen een duidelijk perspectief.”

Jong Groen Antwerpen organiseert op 12 maart een politiek café rond jongeren & armoede.

Dit zal doorgaan vanaf 20 uur in het Kievitsnest (Provinciestraat 112).

Er zal een film van de jongerenorganisatie 'Betonne jeugd' worden uitgezonden, gevolgd door een discussie met Dirk Avonts al moderator.

Meer info kan je terugvinden via volgende link.

Na het succes van vorige keer organiseert Jong Groen op 19 februari een nieuwe Café Verde. Ook ditmaal kan je je verwachten aan een interessante ted talk (met Bart Staes!), aan muziek en aan een stevige portie humor. Iedereen, jong of oud, is welkom vanaf 20 uur in café de Kleine Hedonist!