In overleg maken we stad net


We informeren duidelijk, helder, regelmatig en op vele plaatsen, over afval sorteren, afvalzakken, afvalophaling, sorteerstraatjes en containerparken. We communiceren ook met beelden.

Bewoners worden nauw betrokken om propere straten te realiseren. We gaan aan de slag met de bekommernissen van buurtbewoners en buurtgroepen. Propere straten is een gedeelde en permanente verantwoordelijkheid. De lentepoets is slechts een van de vele sensibiliseringsacties. Mensen moeten weer trots zijn op hun eigen straat en wijk, een heel jaar door. Groen wil alle buurtvrijwilligers in de bloemetjes zetten en uitnodigen om bijkomende voorstellen te doen om onze stad proper te houden.

De stad brengt samen met de districten zwarte punten in kaart en werkt een plan van aanpak uit met alle partners uit de buurt (stedelijke poetsdienst, buurtvrijwilligers, politie, scholen, bedrijven, …) om die zwarte punten aan te pakken.

Gebouwen met een publieke functie zoals scholen, postgebouwen, supermarkten, banken, winkels, … geven het goede voorbeeld en poetsen hun stoep minstens eenmaal per week. Via een stedelijk reglement legt de stad deze verplichting op.

De stad en de Lijn werken samen een actieplan uit voor propere trams, bussen en perrons.

Mensen hebben ook nood aan stille plekken. We gaan daarom ook geluidsvervuiling tegen. Daarbij hebben we voldoende aandacht voor zowel kleine (café, buren) als grote (luchthaven, verkeer) lawaaihinder.

Terug naar Nette Stad

 

Heb je een opmerking of vraag over dit thema?