Vrije Tijd en Verenigingsleven

Het uitgangspunt is dat iedere Antwerpenaar de kans krijgt om zich te ontplooien. In de sportclub, de jeugdvereniging, de muziekschool of tijdens de individuele vrijetijdsbesteding ontwikkel je vaardigheden die je persoonlijkheid versterken. Mensen leren daar samenwerken en omgaan met tegenslag. Lezen versterkt de taalontwikkeling én de emotionele ontwikkeling. Toegang tot culturele activiteiten of vrijetijdsbesteding verbindt je met de stad waarin je woont.

Onze stad kent een rijk cultureel aanbod en een bloeiend verenigingsleven. We versterken en ondersteunen het, zodat elke Antwerpenaar er terechtkan. Ook aanbieders ervaren belemmeringen in het opzetten van een breed en kwalitatief aanbod voor iedereen. De stad kan hen ondersteunen via subsidies, door infrastructuur aan te bieden en door hen te promoten via allerlei communicatiekanalen. Tot slot is het de verantwoordelijkheid van de stad om iedereen toegang te verlenen tot vrije tijd. Specifieke aandacht voor kansengroepen is hierbij aangewezen.

In de vrije tijd focussen we op maatregelen die algemeen gelden voor het hele vrijetijdsaanbod (van professioneel tot amateur, van jeugd tot cultuur en sport). We staan stil bij subsidies, infrastructuur en vrijetijdsparticipatie voor iedereen. Elders in het programma omschrijven we specifieke maatregelen voor cultuur, sport en jeugd.

Meer over Vrije Tijd en Verenigingsleven

<<< Terug naar overzicht >>>

 

Interesse in dit thema?

Door deze aanvraag te ondertekenen, ga ik akkoord met het verwerken van mijn persoonsgegevens door Groen.