Zet mee je schouders onder ons progressief project

Antwerpen is een fantastische stad. Het bruist hier van de goede ideeën en initiatieven. Iedere dag geven mensen het beste van zichzelf om onze stad mooier en beter te maken. Er zijn de talrijke burgerinitiatieven, van Hart boven Hard, Ringland, Plan A, jonge ondernemers ... het dynamisme van de doeners.

Maar bij het Antwerpse stadsbestuur zien we een andere dynamiek. Onze stad is de afgelopen vijf jaar grondig veranderd. Antwerpen werd de vervuilende filekampioen op de ring en in de stad, de zorg voor mensen werd aan commerciële privébedrijven uitbesteed. De angst en de verdeeldheid werden opgeklopt in plaats van aangepakt.

We staan vandaag dan ook op een kruispunt. Antwerpen snakt naar vernieuwing, naar optimisme en naar ambitie. Groen wil die bieden. We willen een eerlijker, gezonder en menselijker beleid. Onze ambitie is duidelijk: wij willen in Antwerpen een nieuw en progressief bestuur.

Wij willen een stad waar iedereen zichzelf kan zijn en zich thuis voelt. Of je nu oud of jong, zwart of blank, moslim of ongelovig, werkend, werkloos of gepensioneerd bent : Antwerpen is wat we delen. We delen allemaal de hoop op gezonde lucht in onze longen, een betaalbare woning, aangename en veilige straten, op een goeie job met een eerlijk inkomen, op een stad waar elke kinderdroom evenveel kansen krijgt. We willen een stad die positiviteit uitademt, fier is op haar inwoners en die hen vertrouwt.

Groen is de stem van het optimisme, van het geloof in elkaar, van de mensen die het goed menen met de stad. En die zijn talrijk.

Om die stad werkelijkheid te maken, hebben we bondgenoten nodig. Bondgenoten in de politiek en bondgenoten van buiten de politiek. Alleen samen kunnen we van Antwerpen een betere stad maken. Laten we daarom de handen in mekaar slaan en samen met alle progressieve krachten de uitdagingen in onze stad aangaan. Die uitdagingen zijn groot. Want wij willen een stad met gezonde lucht, aangename straten, goed wonen en voor iedereen een job. Een stad waar het prettig samenleven is en waar ieder kind zijn droom waar kan maken. Daarover gaan we het gesprek aan met zoveel mogelijk Antwerpenaren. Want ieder idee telt.

Blijf je graag op de hoogte van het laatste nieuws van Groen Antwerpen, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Reageer als eerste

Check je e-mail om je account te activeren.