Ontdek de job van Ruth

A Plus gaat in dialoog met Antwerpenaren over hun job. Na Elvedin is Ruth aan de beurt. Maya vertelt over Ruth's job. Wat denkt zij dat er zo leuk aan is? Verdient Ruth veel centjes? Moet ze hard werken?

Ruth vertelt over haar job als leerkracht Nederlands voor anderstalige nieuwkomers.

Wat houdt je job in?

Het lesgeven en voor de klas staan is natuurlijk het belangrijkste. Dat is waarom ik voor deze job heb gekozen. Daarnaast steek ik ook veel tijd in de voorbereiding van de lessen. Ik wil mijn job heel goed doen en dan is een goede voorbereiding essentieel. Ik hou er ook van om telkens iets nieuws en creatiefs aan mijn cursisten te presenteren.

Wat vind je leuk aan deze job?

Ik sta heel graag voor de klas en werk graag met mensen. Het contact met de cursisten is erg prettig en ik heb het gevoel dat ik hen echt iets bij kan brengen. Je krijgt dus veel terug in deze job. Bovendien heb ik altijd een passie gehad voor taal. Die passie probeer ik nu ook door te geven aan mijn cursisten.

Wat vind je minder leuk?

Ik neem veel werk mee naar huis. Zowel in het voorbereiden, het verbeteren als de administratie kruipt veel tijd.

Ben je tevreden over je verloning?

Ik verdien goed mijn brood. Ik moet er wel hard voor werken, maar dat doe ik ook heel graag. Omdat ik nog niet zo lang bezig ben – nu bijna twee jaar – steek ik veel energie en tijd in de voorbereiding. Ik verwacht wel dat dit op termijn wat minder tijd in beslag zal nemen.

Reageer als eerste

Check je e-mail om je account te activeren.