Studiereis Nantes - In het land van de houten olifant - Burgerworkshop

Discussie en dialoog. Twee fundamenten van het Île de Nantes project die in de praktijk worden gebracht door zowel burgers, publieke en private partners en associaties inspraak te geven binnen de te ontwikkelen initiatieven. De algemene visie en belangrijke bouwsteen van het stadsontwikkelingsproject is het resultaat van collectief denken. 

Daarom werden in 2012 dan ook een zevental workshops georganiseerd waarin verkozen ambtenaren en relevante departementsleden van Nantes Métropole van gedachten konden wisselen. De opgezette methode was dat elke aanwezige zijn onderbouwde mening kon geven over verschillende projecten en thema's. In de workshops werd er gediscussieerd over de nieuwe mobiliteitsnetwerken, het ziekenhuis, publieke plaatsen, het park... De discussies baseerden zich op 'working models' die dialoog versterkten.

Het stadsontwikkelingsproject organiseerde naast deze zeven workshops ook stakeholderdiscussies, workshops voor inwoners, lokale businessinitiatieven en een workshop rond het uitwerken van stadsvormen door architecten en ontwikkelaars. 

Blijf je graag op de hoogte van het laatste nieuws van Groen Antwerpen, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Reageer als eerste

Check je e-mail om je account te activeren.