Studiereis Nantes - In het land van de houten olifant - 2 maart 2017

  

Vandaag vertrokken een 30 tal Groenen naar Nantes. Gemeenteraadsleden, GroenPlussers, Groene vrijwilligers... stapten de bus op om gezamenlijk naar Frankrijk te reizen. De bus nam ons mee langs de Franse autostrades, we doorkruisten de uitgestrekte weilanden en kwamen rond 17 uur in de Europese groene hoofdstad van 2013. Een titel die Nantes kreeg als erkenning voor haar streven naar meer duurzaamheid. 

 Na de verkenning van de kamers kon iedereen aanschuiven aan het buffet van het hotel. We bekwamen van de busrit en door de welgekomen maaltijd was gezelligheid troef. Met een gevulde maag en goede energie trokken we het centrum in voor een verkenningstocht van de stad. Het was valavond toen we met z'n allen een eerste kennismaking hadden met het openbaar vervoer in Nantes. We stapten een bijzonder moderne bus op die ons naar het centrum van de stad bracht. Daar aangekomen gingen we op zoek naar 'Mirroir d'eau'. Een spel van fonteinen die te bewonderen zijn voor de toegangspoort van het Kasteel van de Hertogen van Groot-Brittannië. Jammer genoeg was het enige wat we te zien kregen slechts enkele verlichte straaltjes water. Gelukkig was deze waterpartij niet het enige wat te we konden ontdekken. We marcheerden verder door de gezellige straatjes en door de smalle grindwegen. Na dit kuieren door het centrum was het voor het ene deel van de groep de tijd om de lokale horeca te ondersteunen. Het andere deel van de wandelaars zette zijn verkenningstocht voort. 

Afbeeldingsresultaat voor miroir d'eau nantes

De avond verviel in nacht en we besloten om opnieuw gebruik te maken van het openbaar vervoer om terug te keren. De bus arriveerde stipt op tijd en bracht ons veilig en comfortabel naar ons hotel. 

Een eerste ervaringsvolle dag. Morgenvroeg worden we ontvangen door de lokale Groenen en schepenen om gedachten uit te wisselen omtrent energietransitie en wonen. In de namiddag zal er een bezoek gebracht worden aan Semitan en Solilab. Semitan is de distributeur van de tram- en buslijnen in Nantes. Zij zullen ons onderdompelen in de wereld van het openbaar vervoer. Het andere bezoek dat op de planning staat is dat aan Solilab. Dit is een werkruimte van 9000m2 op het Île de Nantes dat gewijd is aan de promotie, de coöperatie en de ontwikkeling van zowel sociale als solidaire economieprojecten.

Op naar een tweede dag, een tweede verkenningstocht.

Blijf je graag op de hoogte van het laatste nieuws van Groen Antwerpen, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Reageer als eerste

Check je e-mail om je account te activeren.