Studiereis Nantes - In het land van de houten olifant - Receptie Stadhuis

Receptie op het stadhuis en diner met lokale Groenen

's Avonds werden we opnieuw uitgenodigd op het stadhuis van Nantes. Deze keer werden we ontvangen door Pascal Bolo, de vice- voorzitter van Nantes. 

Hij nam het woord, verwelkomde ons hartelijk in zijn stad en droeg de microfoon over aan Wouter Van Besien. Wouter adresseerde zich in het Frans aan de aanwezigen en dankte mijnheer Bolo voor zijn hartelijkheid. Hij sprak in zijn speech over de knappe uitwerking van het mobiele netwerk in Nantes en reflecteerde dit op het Antwerpse mobiliteitsverhaal. Afsluitend bedankte hij Pascal Bolo, schudde hem de hand en overhandigde hij Pascal een fotoboek vol afbeeldingen van de mooiste plekjes in Antwerpen. Iedereen werd daarna uitgenodigd voor een glas en we konden genieten van de gastvrije Franse keuken.

  

De receptie kwam op zijn einde door het vertrek naar Le Lieu Unique, het cultureel centrum van Nantes. Le Lieu Unique bevindt zich in de voormalige koekjesfabrieken van Lu. Het is niet alleen een cultureel centrum waar verschillende evenementen georganiseerd worden, maar er is ook een restaurant aan verbonden. In dit restaurant werden we uitgenodigd door de Groenen van Nantes. We schoven aan tafel, maakten kennis, wisselden ideeën over duurzaamheid uit en leerden van elkaar bij. Een boeiende samenwerking die in het kader stond van een gezamenlijk duurzaam doel over de landsgrenzen heen.

Blijf je graag op de hoogte van het laatste nieuws van Groen Antwerpen, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Reageer als eerste

Check je e-mail om je account te activeren.