Petitie: Meer trams voor Linkeroever!

Groen is niet te spreken over de nieuwe plannen voor het tramverkeer in Antwerpen en vraagt een grondige bijsturing.

We kunnen niet anders concluderen dan dat dit nieuwe tramplan een rampplan is. Zo zullen pendelaars nog vaker moeten overstappen. Dit model werkt ook helemaal niet met trams zich continu vastrijden in het verkeer. Bovendien dreigt de frequentie in de praktijk ook te dalen.

Nergens wordt dat zo tastbaar als voor Zwijndrecht & Linkeroever. Onbegrijpelijk, want een vlottere verbinding naar en naar het centrum is cruciaal voor de mobiliteit in Antwerpen. Bovendien is het de sleutel om de P&R's goed en vlot te laten draaien.

Voor Linkeroever betekent dit tramplan heel concreet dat:

  • de Scheldekruising (en dus ook de hele ondergrondse as op de Meir) er qua frequentie op achteruit zal gaan.
  • dit zowel in als buiten de spits zich laten voelen.
  • we gaan van 28 trams per uur per richting 20 trams per uur.
  • ook de capaciteit (nl. het aantal zitjes in de trams) daalt.
  • ook het aantal bestemmingen daalt van 6 naar 4.
  • en dat De Lijn ook bus 36 niet meer door de Waaslandtunnel laat rijden. Daarmee verdwijnt er nog meer capaciteit op Linkeroever.

Met het ondertekenen van deze petitie maak je duidelijk aan de verantwoordelijken van De Lijn en de voorzitter van de vervoersregio schepen Koen Kennis dat we meer - en niet minder - trams willen in een ambitieus openbaar vervoerplan voor de Antwerpse regio.

Al 210 ondertekenaars! Op naar 500
42%

Ja, ik teken!

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.