Tom Van den Borne

Tom Van den Borne is schepen in het district Antwerpen. Verantwoordelijk voor groendomein, leefmilieu, communicatie, stedelijk wijkoverleg en ontwikkelingssamenwerking.

District / Afdeling: 

Antwerpen

Artikels

Zaterdag 26 augustus start district Antwerpen met de heraanleg van de Charlottelei. Hierbij worden de bomen gekapt die op korte termijn zouden zorgen voor stabiliteitsproblemen. In het voorjaar van 2018 zullen ze vervangen worden door nieuwe bomen. Hierbij is gekozen voor bomen die snel dezelfde kracht aan zuurstofomzetting halen en een grotere ondergrondse ruimte voor de wortels zodat ze beter kunnen uitgroeien. Het is met pijn in het hart dat Groen is meegestapt in deze beslissing. Onze strijd is er immers een van meer bomen en meer groen in de stad.

Ook in 2016 organiseert Groen District Antwerpen filmlunches. In de gezellige cinemazaal Klappei gaat het deze keer over de misbruiken in de mijnbouw in Congo. We tonen de documentaire Katanga Business gevolgd door een panelgesprek. Eindigen doen we met een gezamenlijke overheerlijke lunch.

 

Film Katanga Business

 

Dit bericht verscheen eerder in de Groenkrant District Antwerpen.

In het noordelijke deel van de stad en op de Luchtbal worden er op een goed jaar tijd zo'n 1.250 bomen gekapt. Het gaat om volwassen bomen, die heel belangrijk zijn voor de gezondheid van de inwoners van de noordelijke binnenstad, het Eilandje, Antwerpen-Noord, den Dam en Luchtbal

Groen maakt sinds 1 januari 2013 deel uit van het bestuur van het district Antwerpen. Onze Groene schepenen Lieve Stallaert en Tom Van den Borne gidsen je langs een reeks realisaties en plannen van dit bestuur. 

Sabrina is een transseksuele vrouw die volgens planning over een week onder het mes gaat om officieel vrouw te worden. Dan krijgt ze een telefoontje en komt ze erachter dat ze een zeventienjarige zoon heeft en dat hij in de gevangenis zit. Hoewel ze zich al bijna haar hele leven vrouw voelt, heeft ze deze verwekt tijdens die ene keer dat ze nog als Stanley seks met een vrouw had. Het meisje in kwestie en de moeder van de jongen is inmiddels overleden… 

Pagina's