12 Februari 2021

20.00u -
22.00u

12/02: "Wat met de Boerentoren?!"

Online , (online)

Ik doe mee!

Op 19 november 2020 berichtten de kranten dat de Boerentoren, landmark aan de Meirbrug en eigendom van KBC, verkocht wordt aan de Katoen Natie Groep. Fernand Huts wil er een cultuurtoren van maken en gaf gul toelichting in zowat elk Vlaams dagblad. Het Antwerpse Stadsbestuur reageerde opgetogen, maar niet iedereen is even enthousiast over de plannen.

Maar waar knelt het schoentje precies? Op welke manier kunnen commerciële spelers een meerwaarde zijn in het kunstenveld? Of zijn het toch vooral de lofbetuigingen van het Stadsbestuur die de wenkbrauwen doen fronsen?

Daarover organiseren we op 12 februari een gespreksavond met cultuursocioloog Pascal Gielen en muziekfilosofe Marlies De Munck (beide UAntwerpen). Zij delen er hun analyse en we trekken daarna het gesprek verder open: welk stedelijk cultuurbeleid willen we, welke rol neemt het Stadsbestuur op en waar passen commerciële spelers in dat plaatje?

Concreet

  • Vrijdag 12 februari 2021, 20u00.
  • Schrijf je hier in en ontvang op die manier de deelnamelink.
  • Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het cultuurnetwerk van Groen Antwerpen en is virtueel.
Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.