Petitie: Handen af den botaniek!

Een flagrante en arrogante bouwovertreding bedreigt het historische erfgoed en een waardevolle boom in de Botaniek.

De werf van het vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary Hotel is stilgelegd omdat de werken een waardevolle Ginkgo-boom bedreigen De schade is er al, en toch zet projectontwikkelaar IRET door met de plannen. Via een regularisatiedossier hoopt men nu dat schepen Annick De Ridder (N-VA) en het stadsbestuur de ogen sluiten en dit laten passeren.

Dit is voor ons onaanvaardbaar! Het is bovendien symptomatisch voor de manier waarop deze stad nu al jaren laks en mild is t.a.v. bouwprojecten die niet het algemeen goed, maar wel de plannen van projectontwikkelaars voortrekken. Via een symbolische aanmaning en een verwaarloosbare boete wordt er zo gelachen met de regelgeving.

We willen in dit dossier een stevige vuist maken en vragen om ons hierin te steunen. Dit mag niet zomaar passeren! We dringen er dan ook op aan dat er een lijn getrokken wordt door het voltallige bestuur, zodat deze constructie niet wordt 'geregulariseerd' en de schade hersteld wordt.

Al 159 Antwerpenaren volgen dit dossier!

Houd me ook op de hoogte!

Door deze pagina te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.

UPDATE 21/12/2022

Momenteel weigert de stad om zelf op te treden. Dat legde Joris Giebens bloot tijdens de laatste bespreking in commissie (december '22).

Op 5 december leek het stadsbestuur plots het licht gezien: "Bouwwerken zonder vergunning aan Botanic Sanctuary moeten weer verdwijnen", kopten verschillende media. Maar dat was te vroeg gejuicht. De stad heeft dan misschien geen toestemming gegeven om de illegale bouwwerken te regulariseren, maar het stadsbestuur is ook niet van plan om ertegen op te treden. De illegale bouwsels mogen nog ongestraft 5 jaar blijven staan, zo blijkt. Groen vindt dat het stadsbestuur moet eisen om de illegale bouwsels onmiddellijk af te breken. Als we niet opletten, knijpt Annick De Ridder en Bart De Wever de komende 5 jaar een oogje toe voor bouwpromotor Iret en het Antwerp Botanic Sanctuary hotel, en mogen ze nog 5 jaar lang Den Botaniek ongestoord blijven inpalmen en verminken.


Bekijk ook de eerdere reportage met Annick De Ridder (N-VA) en districtsschepen voor Groen, Tom Van den Borne, op ATV.