Brunch & Docu: Plannen voor plaats

Mei
06
06 Mei 2018 / 10:30 AM tot 02:00 PM
Brunch & Docu: Plannen voor plaats

Location

Filmhuis Klappei
Klappeistraat 2
Antwerpen 2060
Belgium
Google map and directions

Of hoe de Vlaamse Bouwmeester ruimte wil maken voor mens en natuur

Een documentaire van Nic Balthazar

Nic Balthazar en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck nemen ons mee op een tocht langs Vlaamse wegen, dorpen en steden, op zoek naar vernieuwende ruimtelijke projecten en frisse ideeën over de inrichting van onze leefomgeving. Want hoe vertrouwd of waardevol die Vlaamse (stads)landschappen ook ogen, de pijnpunten zijn ons evenzeer bekend: door de verkavelingswoede en de oprukkende lintbebouwing worden groen en open ruimte alsmaar schaarser, we rijden ons vast in de file en er zijn problemen met de waterhuishouding. Aan de hand van inspirerende voorbeelden en van gesprekken met deskundigen en vernieuwers laat de film zien hoe het beter kan. Door de juiste inzet van architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp kan een nieuw ruimtelijk model worden ontwikkeld dat winsten oplevert voor iedereen.

Na de documentaire gaan we in gesprek met Joris Giebens, Ilse Van Dienderen en natuurlijk de zaal.

Vanuit de gemeenteraad klaagde Joris Giebens zeer geregeld de uitwassen van het huidige stedenbouwkundige beleid van de stad Antwerpen aan.

De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) zet landinrichtingsprojecten op om de open ruimte in en om de stad te versterken. In de film komen projecten in de Vlaamse rand rond Brussel aan bod. Ilse van Dienderen is manager landinrichting en grondenbank bij de VLM en vertelt wat de kansen zijn van zo'n projecten voor de stad. Open ruimte tot diep binnen de stad laten doordringen, beschermt de stad tegen klimaatverandering.

Na de film en het gesprek kunnen jullie genieten van een rijkelijke zondagse lunch die ook zeer geschikt is voor veggies.

Praktisch:

  • 10u30: deuren open
  • 11u00: documentaire
  • 12u00: nabespreking met Joris Giebens en Ilse Van Dienderen
  • 13u00: lunch

De filmlunch (€10 voor volwassenen, €5 voor kinderen) gaat door op zondag 6 mei in filmhuis Klappei, Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen

Inschrijven via de website of via tom[email protected], zo weten wij hoeveel lunch we moeten voorzien.

Ter info: https://www.vlaamsbouwmeester.be/nl/nieuws-publicaties/plannen-voor-plaats

Posted by on
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.