Petitie: Schepen Kennis, ga voor een doordacht mobiliteitsbeleid in Antwerpen

De knip van de Leien is een openhartoperatie in onze stad. Zo'n ingreep doe je niet zonder een grondige voorbereiding en een goed plan om alles voor, tijdens maar ook nadien in goede banen te leiden, 

Antwerpen is hier duidelijk niet klaar voor. Het stadsbestuur gaat veel te laconiek om met mobiliteit in onze stad en heeft onvoldoende voorbereidingen getroffen.

Steun onze oproep aan schepen Koen Kennis

1. Grijp deze unieke kans om mensen te overtuigen om structureel over te schakelen naar openbaar vervoer, deelmobiliteit, de fiets, ... weg van de wagen.

2. Maak een duidelijke overeenkomst met De Lijn: uitstel van de invoering van de zomerregeling, meer in plaats van minder capaciteit bij de invoering van de knip, duidelijke en up-to-date reisinfo …

3. Maak grondig werk van comfortabele tijdelijke fietsroutes en oversteekplaatsen met een duidelijke signalisatie.

4. De Slim naar Antwerpen-app moet op punt worden gesteld.

5. De communicatie moet worden bijgesteld. Zolang men blijft herhalen dat auto’s welkom zijn tot in het hart van de stad, zal de noodzakelijke modal shift er nooit komen.

De komende jaren zullen vele Antwerpenaren, pendelaars en bezoekers op zoek gaan naar een alternatieve manier om naar onze stad te komen. Dit is een immense opportuniteit om ze te overtuigen dat mobiliteit anders kan door ze een attractief alternatief aan te bieden. Daarom deze oproep aan schepen Koen Kennis: grijp die kans met beide handen en verkwansel ze niet omdat je onvoorbereid bent.

28 people have signed the petition
Al 268 ondertekenaars! Op naar 500
53%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.