De kracht van het middenveld. We delen meer dan we denken.

Mei
06
06 Mei 2019 / 07:30 PM tot 10:30 PM
De kracht van het middenveld. We delen meer dan we denken.

Location

TOKO 139
Statiestraat 139
Berchem 2600
Belgium
Google map and directions

Een gezonde democratie is voor Groen zo veel meer dan verkiezingen.

Wij vinden het noodzakelijk om  te luisteren naar de mensen die onze samenleving opbouwen en samenhouden. We willen mensen samenbrengen en versterken. Maar we willen ook een stem geven aan zij die het moeilijk hebben om gehoor te vinden in het parlement, of bij de politiek. Want we zien te vaak dat de kracht van het middenveld net door sommige politici al te vaak genegeerd wordt. Of, erger nog, afgebouwd en in een slecht daglicht gezet wordt.

Een avond met  Stijn Oosterlynck (UA)over de rijkdom van het Vlaamse middenveld. Verder getuigenissen van Rein Anthonissen (Vluchtelingenwerk Vlaanderen), Sofi Van Ussel (Unizo), Riet Ory (Femma), Orlando Verde (KifKif) en Elke Vandeperre (Motief). Tarik Fraihi (Politiek directeur Groen) leidt de avond in goede banen.

Graag luisteren wij naar een aantal straffe cases uit het middenveld. We willen daarnaast ook een inhoudelijk kader meegeven. En uiteraard gaan we graag in gesprek over hoe Groen de toekomst van het middenveld ziet, als belangrijke partner voor de overheid.

Bogdan Vanden Berghe en Wouter Van Besien formuleren aan het eind van de avond hun aanbevelingen op basis van feedback uit het publiek.

Posted by on
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.