06 mei 2019 | 19:30

De kracht van het middenveld. We delen meer dan we denken.

TOKO 139 Statiestraat 139 | Berchem 2600 | België | Kaart en routebeschrijving ›

Een gezonde democratie is voor Groen zo veel meer dan verkiezingen.

Wij vinden het noodzakelijk om  te luisteren naar de mensen die onze samenleving opbouwen en samenhouden. We willen mensen samenbrengen en versterken. Maar we willen ook een stem geven aan zij die het moeilijk hebben om gehoor te vinden in het parlement, of bij de politiek. Want we zien te vaak dat de kracht van het middenveld net door sommige politici al te vaak genegeerd wordt. Of, erger nog, afgebouwd en in een slecht daglicht gezet wordt.

Een avond met  Stijn Oosterlynck (UA)over de rijkdom van het Vlaamse middenveld. Verder getuigenissen van Rein Anthonissen (Vluchtelingenwerk Vlaanderen), Sofi Van Ussel (Unizo), Riet Ory (Femma), Orlando Verde (KifKif) en Elke Vandeperre (Motief). Tarik Fraihi (Politiek directeur Groen) leidt de avond in goede banen.

Graag luisteren wij naar een aantal straffe cases uit het middenveld. We willen daarnaast ook een inhoudelijk kader meegeven. En uiteraard gaan we graag in gesprek over hoe Groen de toekomst van het middenveld ziet, als belangrijke partner voor de overheid.

Bogdan Vanden Berghe en Wouter Van Besien formuleren aan het eind van de avond hun aanbevelingen op basis van feedback uit het publiek.

Schrijf je in

Kom je ook?

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.

Vergelijkbare gebeurtenissen

Berchem, België
26 Nov 2019 | 20:00
Inspiratieavond Praktijktesten in Antwerpen

Op deze inspiratieavond bespreken we praktijktesten, een belangrijke maatregel in een stevig anti-discriminatieplan. Waar staan we in Antwerpen en de rest van Vlaanderen? We nodigen voor deze avond een externe spreker...

Lees verder ›
Berchem, België
27 Nov 2019 | 20:00
Inspiratieavond over een Klimaatplan voor Antwerpen

Vanavond houden we een inspiratieavond over de klimaatuitdagingen voor Antwerpen.  De stad werkt aan een nieuw klimaatplan 2030. We laten ons vanavond inspireren door onze groene klimaatschepen, Tine Heyse, uit...

Lees verder ›
Alle evenementen ›