Teken voor gezonde Antwerpse lucht

Door de hoge concentraties fijn stof waren er dit jaar in Antwerpen al meer ongezonde dan gezonde dagen. De luchtkwaliteit in onze straten is soms even slecht als op een gemiddelde dag in Peking. 

Hoog tijd voor actie. Daarom lanceren we hier met Groen Antwerpen een petitie. Hiermee willen we burgemeester Bart De Wever oproepen om zowel structurele maatregelen te nemen om de luchtkwaliteit in Antwerpen te verbeteren, als om noodmaatregelen te nemen op dagen met veel fijn stof en vervuiling.

Marlies is een jonge moeder uit Deurne. Door de ongezonde lucht heeft haar zoontje Kasper problemen aan de luchtwegen. “Onze kinderarts zegt dat we beter op ‘den buiten’ zouden gaan wonen, maar we willen de stad helemaal niet ontvluchten”, vertelt Marlies. Marlies heeft gelijk: we hoeven ons helemaal niet neer te leggen bij een ongezonde lucht. Er zijn tal van maatregelen die we kunnen nemen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Zoals het aanplanten van meer groen, investeren in meer openbaar vervoer en fietsen of het gratis maken van het openbaar vervoer op dagen met veel smog, net zoals in Parijs.

Steun jij Kasper en Marlies en de vele Antwerpenaren die snakken naar een frisse, groene en gezonde stad? Teken dan hieronder onze petitie.

Al 2.301 ondertekenaars! Op naar 3.000
76%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.