Teken tegen de goudfabriek in de stationsbuurt

Drie keer diende Value Trading een aanvraag in om hun vergunning in de stationsbuurt te verlengen. Nog steeds is deze goudfabriek hinderlijk voor mens en milieu.

Waarover gaat het?

Value Trading is een goudraffinaderij in de stationsbuurt, op de hoek van de Simonsstraat en de Jacob Jacobsstraat. De fabriek verwerkt goud en zilver, waarbij zware metalen zoals kwik, arseen en lood kunnen vrij komen. Ze gebruiken daarbij salpeterzuur, zoutzuur, bijtende soda, propaangas, argon, ... Dat zijn allemaal zeer gevaarlijke en ongezonde producten. Value Trading is een hinderlijk bedrijf voor mens en milieu.

Toch niet in een woonbuurt!?

Deze goudfabriek is een slecht idee voor de gezondheid en de veiligheid van de omwonenden en voorbijgangers. Groen steunt daarom de vraag van de bewoners om de goudraffinaderij te verplaatsen naar een industriezone.

Voor de derde keer op rij dient Value Trading een aanvraag in om hun vergunning in de stationsbuurt te verlengen. De eerste keer dienden buurtbewoners 2000 bezwaarschriften in. De tweede keer waren dat er 3300. Toch blijft Value Trading er alles aan doen om hier actief te blijven. Groen roept iedereen in de brede omgeving op om hier opnieuw bezwaar tegen in te dienen.

Groen vraagt ook verder onderzoek naar de schadelijke gevolgen van het bedrijf op de gezondheid van bewoners.

Al 710 Antwerpenaren volgen dit dossier!

Houd me ook op de hoogte!

Door deze pagina te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.