Groene energie voor alle Antwerpenaren. Hoe kan dat?

Jan
29
29 Januari 2020 / 08:00 PM tot 10:00 PM
Groene energie voor alle Antwerpenaren. Hoe kan dat?

Location

Chapo
Statiestraat 146
Berchem 2600
Belgium
Google map and directions

Event contact

Joke Laukens

Op woensdag 29 januari organiseren we een inspiratieavond over energiecoöperaties. Hoe werkt het? Hoe zorgen we voor groene energie voor alle Antwerpenaren? 

Jim Williame,  algemeen coördinator van Ecopower, schetst wat een energiecoöperatieve is en hoe Ecopower dit invult. Het is belangrijk dat een lokale overheid hierrond het kader stelt, zodat het de ‘enige’ manier wordt waarop hernieuwbare energie opgewekt wordt.

Meteen wordt de energievoorziening ook een sociaal project: de baten van de energie-opwekking worden eerlijk verdeeld onder de coöperanten.

Na de toelichting van Jim gaan we met die ideeën aan de slag om ze in politiek werk om te zetten.

Hoe zorgen we voor een groot draagvlak bij de Antwerpenaars? Hoe leggen we dit voorstel neer in de gemeenteraad? Hoe beïnvloeden we de energie-intercommunales?

Ilse van Dienderen en Nordine Saidi Mazarou, beide gemeenteraadsleden voor Groen Antwerpen zijn gastvrouw en gastheer van de avond. Ilse is onze klimaatmadam in de gemeenteraad en Nordine is onze energieman in de raad.

 

Posted by on
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.