Hoogbouw in Antwerpen: een zegen of een vloek?

Jun
12
12 Juni 2019 / 08:00 PM tot 10:00 PM
Hoogbouw in Antwerpen: een zegen of een vloek?

Location

TOKO 139
Statiestraat 139
Berchem 2600
Belgium
Google map and directions

Stilaan is iedereen het eens dat onze steden moeten verdichten
om de bevolkingsgroei op te vangen en om het ruimtebeslag niet
te laten toenemen of zelfs te verminderen (cf. betonstop).
Hoogbouw komt dan in het vizier als dé oplossing. Ook in Antwerpen worden er steeds meer hoogbouwprojecten gepland. Is hoogbouw de duurzame stedenbouwkundige oplossing waar we naar toe moeten? Wat zijn de voor- en nadelen? Welke alternatieven zijn er?

Guy Vloebergh, Ruimtelijke planner en Gastprofessor Masteropleiding Stedenbouw en Ruimtelijke Planning UAntwerpen leidt de avond in. Vloebergh start de avond met de uitdagende stelling: ‘Waarom zes bouwlagen beter zijn dan hoogbouw om de bevolkingsgroei op te vangen."

Na de uiteenzetting van Guy Vloebergh zoomen we in op enkele Antwerpse dossiers (oa Slachthuissite, Pelikaanstraat...)

Tot slot maken we plaats voor debat: "Hoogbouw in Antwerpen, een zegen of een vloek?" Discussiëer met ons mee.

Deze avond is een inspiratieavond voor Groen Antwerpen en is de opstart van een klankbordgroep "ruimte en milieu" binnen Groen Antwerpen. De klankbordgroep zal samengesteld worden uit interne en externe geïnteresseerden en experts om een klankbordfunctie te vervullen voor onze raadsleden in de gemeenteraad en de districtsraden. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij [email protected]

Posted by on
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.