INEOS, een vergiftigd geschenk?

Apr
25
25 April 2019 / 08:00 PM tot 11:00 PM
INEOS, een vergiftigd geschenk?

Location

DE Studio
Maarschalk Gerardstraat 4
Antwerpen 2000
Belgium
Google map and directions

Heeft een bedrijf als INEOS een toekomst in een haven die koolstofneutraal wil zijn tegen 2050? Een avond over duurzame investeringen voor de toekomst van onze stad.

WOUTER VAN BESIEN is oppositieleider in Antwerpen. Als fractieleider van Groen is hij gastheer van deze avond.

ANDY GHEORGHIU van Food & Water Europe volgt het dossier van INEOS en van de aanvoer van schaliegas op vanuit de Europese milieubeweging en werkt hiertoe nauw samen met de Amerikaanse milieubeweging. Hij kan ons haarfijn uitleggen hoe het fracken van schaliegas in Amerika leidt tot een nieuwe plastic boom in Europa en zelfs wereldwijd.

ROB BUURMAN van Recycling Netwerk Benelux (recyclingnetwerk.org) is de drijvende kracht achter de statiegeld-alliantie en vecht nu al jaren tegen de wegwerpplastics die onze zeeën omvormen tot een plastic soep.

JIM WILLIAME is ingenieur en voorzitter van Ecopower, een coöperatie die investeert in hernieuwbare energie. Hij staat op de 10e plaats op de lijst van Groen voor het Vlaams Parlement.

Posted by on
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.