Infosessie Luchthaven Deurne

Apr
22
22 April 2018 / 10:30 AM tot 12:00 PM

Location

Jeugdhuis Sorm
Victor De Langhestraat 73
Deurne 2600
Belgium
Google map and directions

Groen zoekt een nieuwe adem voor de luchthavenbuurt

Wil jij als buurtbewoner weten waar je voor staat? Omdat Deurne als zakenluchthaven niet rendabel was, werd er sinds april 2015
meer en meer op toeristische bestemmingen gevlogen.

Wat zijn gevolgen? Zwaardere vliegtuigen, meer geluid- en geuroverlast, meer passagiers. Als buurtbewoner kan je je daar vragen bij stellen:

  • In hoeverre zorgen meer en grotere vliegtuigen voor een verhoogde geluidsoverlast en luchtverontreiniging?
  • Welke metingen worden hiervoor uitgevoerd ?
  • Welke effecten heeft een uitbreiding op de omliggende wijken, scholen en natuur?
  • Hoe komt het dat een structureel verlieslatende privé-organisatie subsidies blijft ontvangen?

Hierover gaan we in gesprek met Piet De Roeck en Ingrid Pira.

Piet De Roeck is woordvoerder van het "Vliegerplein"
Het burgerplatform Vliegerplein is een beweging opgericht door buurtbewoners van verschillende strekkingen. Deze burgerbeweging volgt het dossier van de luchthaven op met als doel “een maatschappelijk, economisch en ecologisch optimaal gebruik van de lucht en ruimte van de luchthaven van Deurne te bekomen”.

Ingrid Pira is Vlaams Volksvertegenwoordiger
Als Vlaams Volksvertegenwoordiger staat Ingrid Pira gekend als de luchthaven specialiste. Zij volgt dit dossier sinds jaren op en voelt de bevoegde minister geregeld aan de tand. Vanuit haar ervaring zal zij de visie van Groen uiteenzetten.

Wees welkom en breng je ideeën en vragen mee! De infosessie vindt plaats op 22 april in het jeugdhuis Sorm, Victor De Langhestraat 73, nabij de luchthaven in Deurne.

Posted by on
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.