27 Januari 2021

20.00u -
22.00u

Inspiratieavond praktijkvoorbeelden wonen

, Dit is een virtuele bijeenkomst. Schrijf je in en je krijgt een deelnamlink.

Ik doe mee!

Op woensdag 27 januari tussen 20u en 22u hebben we 2 gasten op bezoek, die ons komen inspireren met praktijkvoorbeelden rond wonen.

Liesje De Smet komt ons vertellen over het cohousing-project in de Prins Leopoldstraat in Borgerhout. Waarom doen ze het? Wat zijn de valkuilen? Kan je ook betaalbaar wonen in een cohousing-project? Hoe komt een cohousing-project tot strand?

Collectief Goed koopt, renoveert en verhuurt leegstaande huizen, ten behoeve van grote gezinnen met een klein budget. We gaan met Dirk Depover, directeur van Collectief Goed, in gesprek. Dirk legt ons uit hoe ze te werk gaan, welke moeilijkheden ze tegenkomen en we bekijken of je dit project kan opschalen, zodat wonen effectief betaalbaar kan worden voor grote gezinnen met beperkt budget? 

 

Deze avond is virtueel. Als je je inschrijft, krijg je automatisch een deelnamelink in je mailbox.

Deze inspiratieavond kadert in het traject van Groen Antwerpen naar het wooncongres dat we in de loop van 2021 organiseren in functie van een vernieuwde visie op woonbeleid in regio Antwerpen.

 

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.