Woonuitdagingen voor Antwerpen

Nov
05
05 November 2019 / 08:00 PM tot 10:00 PM
Woonuitdagingen voor Antwerpen

Location

Chapo
Statiestraat 146
Berchem 2600
Belgium
Google map and directions

Event contact

Joke Laukens

Op deze inspiratieavond over de woonuitdagingen voor Antwerpen hebben we 2 interessante sprekers op bezoek:

  • Katleen De Ridder* schetst een algemeen beeld van wonen in Vlaanderen met de belangrijkste cijfers, beleidslijnen, groene analyse en voorstellen. Ze licht toe op welke manier het lokale en het bovenlokale niveau kunnen samenwerken om een effectief woonbeleid te voeren. 
  • Sien Winters** geeft ons inzicht in de woonuitdagingen voor Antwerpen en denkt mee na over nieuwe oplossingsrichtingen voor een Antwerps woonbeleid.

Na deze uiteenzettingen is er plaats voor vragen en debat.


* Katleen De Ridder werkt op de studiedienst van Groen en is er gespecialiseerd in het thema wonen.

** Sien Winters is onderzoeksleider bij HIVA - KU Leuven en is coördinator van het Steunpunt Wonen. Haar voornaamste onderzoeksthema’s zijn o.a. de betaalbaarheid en kwaliteit van wonen, de organisatie en financiering van het woonbeleid, de sociale huisvesting, de private huurmarkt, de relatie tussen wonen en zorg. Voor de stad Antwerpen leidde ze het onderzoek "Woonuitdagingen voor Antwerpen" ter inspiratie van de actualisatie van het Ruimtelijk Structuurplan Antwerpen

Posted by on
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.