Wij willen een Moorkenspark

Al meer dan een decennium strijdt Groen Borgerhout voor een Moorkenspark. Een groene open ruimte waar bewoners rustig kunnen vertoeven, elkaar ontmoeten en op adem kunnen komen. De laatste plannen van AG Vespa voorspellen niet veel goeds. In plaats van de ooit ambitieuze plannen om de Moorkenssite om te toveren tot een Moorkenspark, komen er gebouwen met een gesloten binnenplein.

Groen Borgerhout vraagt daarom:

Een onderzoek naar mogelijke andere oplossingen voor de huisvesting van de kinderopvang en de bibliotheek

  • Er is nood aan een totaalplan voor de buurt dat inzet op nieuwe open en groene ruimte, gedeeld ruimtegebruik en ontharding.
  • Er zijn vele leegstaande panden met mogelijkheden in Borgerhout, waarom werd dit niet onderzocht?

Echte inspraak van de buurtbewoners en het districtscollege in projecten met een weerslag op de leefkwaliteit

  • Inspraak werkt. De keuze van de buurtbewoners van het Moorkensplein voor Parklets tijdens hun wijklabo, is een schreeuw om meer open ruimte voor ontmoeting en spel.
  • Het districtscollege wordt niet betrokken, terwijl wij, op bestuursniveau, het beste weten wat er leeft in de wijk en wat er speelt op het terrein.

Marij Preneel, districtsburgemeester
Anneleen Lauwers, districtsraadslid en wijkbewoner

Ben je ook verontwaardigd en wil je het ook anders zien? Teken mee de petitie!

Al 279 ondertekenaars! Op naar 1.000
27%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.