Petitie: Stop racisme en politiegeweld

Vind jij ook dat racisme en haatpraat niet thuishoren in onze mooie stad? Vind jij ook dat iedere Antwerpenaar even hard moet kunnen vertrouwen op de politie? Laat dan je stem horen en teken onze petitie.

dolfke.jpg

Met deze petitie roepen we Bart De Wever en het Antwerpse stadsbestuur op om hun verantwoordelijkheid te nemen en racisme in het korps geen enkele kans meer te laten. Nultolerantie voor racisme in onze stad en in onze politie!

De berichten die door een twintigtal Antwerpse politieagenten werden uitgewisseld in een interne WhatsApp-groep snijden door merg en been. We zien racisme, homohaat, verheerlijking van geweld, zelfs verwijzingen naar nazisme…

Het vertrouwen in de politie krijgt hierdoor weer maar eens een deuk. Want dit wangedrag van enkele agenten, stelt ook alle andere politiemensen in een slecht daglicht. Dit terwijl vertrouwen in de politie essentieel is voor het goed functioneren van onze stad. Iedere Antwerpenaar moet zich beschermd en veilig voelen door het politiekorps. Nu krijgen meer en meer Antwerpenaren het idee dat ze geviseerd worden door hun eigen korps.

Dit moet stoppen. De politie is er voor iedereen, ongeacht hun ras, afkomst of kleur.

Onze oproep: "Als burgemeester en hoofd van de politie moet Bart De Wever nu een krachtig signaal geven. Stop racisme en politiegeweld in onze stad. Want Antwerpen is van ons allemaal."

29 people have signed the petition
Al 739 ondertekenaars!

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.