Een noodplan voor de Antwerpse trams!

Na jaren van onderinvestering in het openbaar vervoer in Antwerpen, barst nu de bom. Het netwerk is hopeloos verouderd en De Lijn ziet geen andere keuze dan onder meer een langdurige sluiting van de metro tussen Linkeroever en Rechteroever in 2026. Deze ingrijpende renovatiewerken hebben een immense impact op pendelaars en bezoekers. Bovendien vallen ze samen tijdens de grote werken aan Oosterweel.

N-VA, Open VLD & CD&V zijn verantwoordelijk voor deze catastrofe, ze moeten nu ook met een rampenplan komen om de hinder voor alle Antwerpenaren te beperken.

We roepen dan ook alle betrokken partijen op om nu een noodplan uit te werken en ervoor te zorgen dat alle Antwerpenaren ook tijdens de werken zich vlot kunnen verplaatsen.

Wij denken nu al aan heel concrete stappen zoals

  • Ongeziene investeringen in alternatieven met een continu veer (4x uur) en meer busverbindingen door de Waasland- en Kennedytunnel
  • Garanties dat de fiets- en voetgangerstunnels doorheen de hele periode open zijn. En dat de liften en roltrappen werken!
  • De klok rond openbaar vervoer zodat ook 's avonds laat en 's morgens vroeg mensen kunnen pendelen.
  • De garantie op een vlotte overstap naar andere bus-, tram- en treinverbindingen.

Teken nu en blijf op de hoogte van het dossier! Samen voeren we zo ook de druk op zodat er alternatieven uitgewerkt worden.

Al 381 Antwerpenaren volgen dit dossier!

Houd me ook op de hoogte!

Door deze pagina te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.