STOP de keerlus. Spaar de bomen.

NEE! Ik wil geen keerlus in de Gitschotellei / Boekenberglei / Cruyslei.

Ik wil een duurzame heraanleg met behoud van alle bomen. Ik wil veilige kruispunten voor voetgangers en fietsers.

Het stadsbestuur wil de Gitschotellei-Drakenhoflaan-Boekenberglei opnieuw aanleggen. Het plan voorziet een ‘keerlus’ voor de tram: er komen tramsporen in het laatste deel van de Gitschotellei en de Drakenhoflaan zodat de tram kan ‘keren’ in de driehoek Gitschotellei-Drakenhoflaan / Boekenberglei / Cruyslei. Door de aanleg van de keerlus worden de prachtige bomen in de Boekenberglei bedreigd en de bomen op de Gitschotellei worden gekapt. De tram zorgt op de kruispunten bovendien voor gevaarlijke situaties.

Wat wil Groen?

  • De nieuwe keerlus voor de tram is niet nodig. Op korte termijn is de keerlus aan Silsburg voldoende. Groen wil een verlenging van de tram tot Borsbeek. De keerlus kan worden ingeplant aan de parking van de Carrefour.
  • Een duurzame heraanleg met behoud van alle bomen.
  • Veilige oversteken aan Cruyslei, Jozef Verbovenlei en Sint-Rochusstraat (halte Eksterlaar).
  • Fietsverbindingen van en naar de parken.
  • Brede voetpaden en veilige dubbelrichtingsfietspaden.
  • Participatie van buurt, actiegroepen en de districten vanaf het begin.
Al 746 ondertekenaars! Op naar 1.000
74%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.