Red trams 2 en 4!

Het districtsbestuur van Hoboken (N-VA, Vooruit en cd&v) blaast warm en koud over de toekomst van de trams in Hoboken. De toekomst van tram 2 en 4 is erg onzeker. Groen kiest resoluut voor het behoud van het huidig aanbod van openbaar vervoer. Zo moeten de twee tramlijnen in Hoboken vanaf de Lelieplaats vertrekken en mag er geen overstap zijn aan Zwaantjes.

Het bestuur is erg vaag wanneer ze zich moeten uitspreken over de toekomst van trams 2 en 4 in Hoboken. Dit doet vermoeden dat de vervoerregioraad al lang beslist heeft dat minstens één van de tramlijnen 2 en 4 zal verdwijnen. De afbraak van het openbaar vervoer in Hoboken moet stoppen.

Voor ons is het duidelijk: tramlijnen 2 en 4 moeten blijven rijden vanaf de Lelieplaats naar het Centraal Station en de Groenplaats. Overstappen betekent dus minstens twee keer wachten, zolang niet alle tramlijnen met een hoge frequentie rijden en daarvoor zijn er geen budgetten voorzien. Wij dienden onze eis dan ook als amendement op het advies in. Ons voorstel werd door het districtscollege (N-VA, Vooruit en cd&v) en oppositiepartij Vlaams Belang weggestemd op de districtsraad.

Teken deze petitie voor het behoud van tramlijnen 2 en 4 vanaf de Lelieplaats en voor een betere dienstverlening van het openbaar vervoer in Hoboken!

Al 548 ondertekenaars!

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.