Webinar: Het Ecologisch Kompas

Dec
03
03 December 2020 / 08:00 PM tot 09:00 PM
Webinar: Het Ecologisch Kompas

Location

Online

Dit najaar lanceerde de ecologische denktank Oikos een nieuwe publicatie: 'Het Ecologisch Kompas'. Het werd in september voorgesteld in Gent en het boek brengt een hele reeks bijdrages samen. Ze vertellen samen één breed verhaal van de toenemende ongelijkheid tot een economie zonder veerkracht, van hete zomers zonder regen tot het in elkaar storten van de biodiversiteit. Onze vertrouwde wereld staat op losse schroeven staat en er is nood aan een nieuw hoopvol perspectief.

Het ecologisch kompas probeert in deze turbulente tijden een kader te bieden voor de toekomst, de richting aan te wijzen waarin we niet alleen catastrofes vermijden maar bovenal een nieuwe invulling geven aan wat het goede leven voor iedereen kan betekenen.

Daarom nodigt Groen Antwerpen Dirk Holemans uit. Hij is directeur van Oikos, maar ook de redacteur van het boek. Hij vertelt je de rode draad van het boek en geeft de perfecte introductie tot het 'Ecologische Kompas'. Daarnaast geven we het woord aan Imade Annouri, fractieleider in Antwerpen voor Groen, maar ook auteur van het hoofdstuk over samenleven en diversiteit. Door zijn 'sociaal-ecologische' bril legt ook hij verbanden en reflecteert hij op de impact van deze turbulente tijden op onze stad.

Er zal ook ruimte zijn voor vragen tijdens na de sessie.

Praktisch

Locatie: Online. Je krijgt na inschrijving een link naar de webinar.

Tijdstip: Donderdag 3 december om 20u00

Prijs: Deelname is gratis

Extra: Woon je in Stad Antwerpen, dan kan je het boek (t.w.v. €20) ook verkrijgen aan een voordeeltarief van €10. Instructies krijg je na inschrijving en aanbod geldt zolang de voorraad strekt.

Posted by on
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.