50 naar 30. Dat voelt goed.

Zone 30 voor de Antwerpse binnenstad en districtskernen? Dat spreekt voor zich!

Waarom wil Groen een uitbreiding van de zone 30?

  • Zone 30 voelt als thuis: zowel kinderen als ouderen gaan hier vaak te voet, met de fiets of step naar school, bakker, park of speelterrein. Iedereen moet zich hier echt thuis kunnen voelen.
  • Zone 30 redt levens: bij een aanrijding met 50 km per uur loopt een voetganger ongeveer drie keer meer risico op zware verwondingen en zes keer meer risico om te overlijden dan bij 30 km per uur. 
  • Zone 30 is een win-win: zowel automobilisten als zwakke weggebruikers hebben meer tijd om te reageren op gevaarlijke situaties. De remafstand is korter en het zicht beter.

Daarom verdienen veel meer straten in Antwerpen en haar districten zone 30!

En niet alleen dat, Groen wil ook dat de stad die zone 30 ook effectief afdwingt. Nog veel te vaak is dat nu niet het geval en wordt er (veel) te snel en gevaarlijk gereden.

Vind je ook dat veel meer straten in Antwerpen zone 30 verdienen? Steun je deze ambitie? Heb je een idee of een vraag over zone 30? Of wil je gewoon graag op de hoogte blijven van onze acties rond meer verkeersveiligheid? Meld je dan aan op deze pagina.


Groen identificeerde volgende 50 straten en assen in Antwerpen en haar districten die onmiddellijk zone 30 verdienen.

Download de lijst hier.

Zone30.jpeg

Houd me op de hoogte!


Door je in te schrijven op de nieuwsbrief ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.