We moeten het hebben over deelsteps in Antwerpen...

In heel wat Europese steden zoeken burgers en overheden er hun weg in. Na een referendum besliste Parijs de uitbating van deelsteps te verbieden. Dichter bij huis hielden andere steden zoals Leuven en Gent de deur dicht voor deelsteps, in Hasselt verdwijnen ze, en in Brussel loopt een proefperiode met strengere regels. Je eigen step is uiteraard geen probleem als je de regels respecteert, maar de deelsystemen hebben veel negatieve gevolgen.

Groen vindt dat er dan ook in Antwerpen een stadsbreed debat over moet gevoerd worden en vraagt het stadsbestuur om, net zoals in Brussel, maatregelen te nemen om het hoofd te bieden aan de vele ongewenste neveneffecten. En om na één jaar finaal te evalueren wat de impact ervan is en of de situatie merkelijk is verbeterd in onze straten. Op drie fronten - overlast, overtredingen & ongevallen - zien wij grote uitdagingen.

Blijf je graag op de hoogte? Of heb je nog een bedenking?
Hiermee ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.