Dit stadsbestuur bouwt de dienstverlening af!

14 November 2022

Borgerhout

“En wat is het voordeel voor ons, de burger?”

Het districtshuis is ongetwijfeld één van de mooiste gebouwen van Borgerhout. En zoals je weet, huisvest het gebouw ook de loketten van Stad Antwerpen. Hier kan je terecht voor administratieve dienstverlening zoals de aanvraag van een identiteitskaart of een reispas. 

Onlangs heeft het stadsbestuur van Antwerpen ervoor gekozen te snijden in de openingsdagen van het stadsloket in Borgerhout. Vanaf januari 2023 is het loket nog maar twee dagen per week open (in plaats van vier of vijf). Je zal naar een loket in een ander district moeten om te worden verder geholpen. 

Ook de infolijn van de Stad Antwerpen ondergaat ingrijpende wijzigingen. Vanaf 1 januari word je niet langer geholpen door een stadsmedewerker. Je vraag zal worden beantwoord door iemand van een extern contactcenter. Wij vrezen dat hierdoor de kwaliteit van de dienstverlening in het gedrang komt. 

Groen vindt deze twee keuzes getuigen van slecht bestuur. De wacht- tijden voor een afspraak zijn nu al heel lang. Bewoners hebben recht op goede dienstverlening en juiste informatie. Groen wil dat de loketten vijf dagen per week openblijven, dat een stadsmedewerker je verder helpt aan de infolijn en dat de infolijn een gratis 0800-nummer krijgt. 

“En wat is het voordeel voor ons, de burger?”

Thanh Beels / Districtsraadlid