Groen gaat voor zero-discriminatie

28 Mei 2018

Groen gaat voor zero-discriminatie

Antwerpen, 18 mei 2018 – Vandaag lanceert Groen Antwerpen haar ‘plan voor een ééngemaakte stad’. Na jaren van polarisatie wil de partij volop inzetten op de kansen die de superdiverse stad met zich meebrengen en komaf maken met stigmatiseren en discrimineren.

Wouter Van Besien, lijsttrekker van Groen in Antwerpen: “De voorbije jaren is er in onze stad een verdelende politiek gevoerd. Daardoor krijgen vele mensen het gevoel nooit als Antwerpenaar te zullen worden beschouwd. Dat mechanisme draaien we van dag één van de nieuwe legislatuur om. Er bestaan geen eersterangs- en tweederangs-Antwerpenaren. Iedereen is evenveel waard.”
 
Om opnieuw een ééngemaakte stad te bereiken, opent Groen Antwerpen twee werven: betrokkenheid en respect.
 
Groen kiest voor doorgedreven participatie van bewoners in de besluitvorming, met een bijzondere focus op mensen die moeilijk bereikt worden. De partij zorgt voor een bruisend wijkleven, en investeert in buurtwerkers en jeugdwelzijnswerkers. Culturele activiteiten brengen terug de fierheid in de stad. Nederlands is een bindmiddel in de stad, meertaligheid is tegelijkertijd ook een troef.
 
Groen wil een strikt zero-discriminatiebeleid in Antwerpen met praktijktesten op de woon- en arbeidsmarkt. In overleg met werkgevers en werknemers sluit de partij met alle sectoren een diversiteitspact af, en het hoofddoekenverbod bij de stadsdiensten wordt afgeschaft. Ten slotte voert de partij een nultolerantie in voor racisme bij de politie.
 
Ikrame Kastit, die de tweede plaats bekleedt op de Groene stadslijst, vervolgt: “Kinderen zoals de mijne worden binnenkort de norm. Zij hoeven zich niet te verantwoorden omdat ze drie nationaliteiten hebben. Antwerpenaren zijn altijd al van overal gekomen. Dat is net de sterkte van onze stad. Al dat superdiverse potentieel en talent willen wij net versterken!”

 

Het volledige plan kan u nalezen op https://www.groenantwerpen.be/zerodiscriminatie.