Groen trapt ambitieus verkiezingsjaar af

16 Januari 2024

Groen trapt ambitieus verkiezingsjaar af

Complexloos, authentiek progressief beleid, dat missen we al een hele tijd op stadsniveau.

Lijsttrekker Bogdan Vanden Berghe: “Tijd voor complexloos, authentiek progressief beleid”

Vrijdag 12 januari 2024 – In Borgerhout organiseerde Groen Antwerpen vandaag haar Nieuwjaarsreceptie. Lijsttrekker Bogdan Vanden Berghe hield een pleidooi voor complexloos, authentiek progressief beleid. Vanden Berghe: “De Groenen zitten al 20 jaar niet meer in het stadsbestuur, en dat voel je. Wij zijn klaar om aan beleid deel te nemen, maar niet om andermans programma uit te voeren. Want de Antwerpenaar vertrouwt terecht op ons om dingen te veranderen.”

Vooral op vlak van mobiliteit en verkeersveiligheid, open en groene ruimte en wonen ziet Vanden Berghe laaghangend fruit. Hij beloofde de Antwerpenaar dat met Groen verkeersveiligheid prioriteit nummer 1 wordt, dat er gekozen zal worden voor open groene ruimte in plaats van beton en dat er een serieuze sociale versnelling zal worden ingezet.

Vanden Berghe wees naar het beleid in de districten waar Groen mee bestuurt, Borgerhout en Antwerpen. Daar wordt bijvoorbeeld extra korting gegeven voor vrijetijdsactiviteiten voor inwoners die in armoede leven, of werden vele woonerven uitgerold. Vanden Berghe: “Dat complexloos, authentiek progressief beleid, dat missen we al een hele tijd op stadsniveau. Het is dringend tijd om na 20 jaar nog eens een groene en sociale injectie te geven aan dat Schoon Verdiep!”