Hoe ziet onze job er in de toekomst uit? - 8 juni 20u00

Jun
08
08 Juni 2017 / 08:00 PM tot 10:30 PM

Location

Maurice Coffee Bar
Cogels Osylei 88
Berchem 2600
Belgium
Google map and directions

Onze arbeidsmarkt is in volle evolutie. Wat is de impact van de globalisering en hoe gaan we om met de toenemende digitalisering en robotisering? Wat kunnen we doen om meer jobs te creëren? Op die drie centrale vragen gaan we dieper in tijdens deze denkersavond. 

We staan ook stil bij de impact die deze evolutie heeft op een stad als Antwerpen. Want in Antwerpen is de werkloosheid bijna dubbel zo hoog dan in de rest van Vlaanderen. Jobcreatie is dus een belangrijke uitdaging voor onze mooie stad. Maar hoe zorgen we ervoor dat het aantal jobs in Antwerpen stijgt? Is een voltijdse job voor iedereen nog wel haalbaar en wenselijk? Moeten we niet evolueren naar nieuwe vormen van arbeidsverdeling?

We denken erover na samen met Hoogleraar Koen Schoors (UGent) en Antwerps gemeenteraadslid en Vlaams parlementslid Wouter Van Besien. Antwerpse doeners Froya Deryckere van 'Froy & Dind' (groot- en kleinhandel in ecologische baby-, kinder- en dameskleding), Fabienne Verbeek, gedelegeerd bestuurder van GNA, (bedrijf gespecialiseerd in automatisering en informaticatoepassingen, gericht op afvalverwerking en recyclage-industrie) en kinderopvangster Naziha Joundi, doorspekken het bedrag met persoonlijke ervaringen en hun visie als ondernemer in Antwerpen. Het gesprek wordt gemodereerd door Antwerps gemeenteraadslid Freya Piryns.

Uiteraard is er ook ruimte om in dialoog te gaan. Inschrijven kan eenvoudig onderaan deze pagina.

Posted by on
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.