Geld geven aan kunst en cultuur


Groen geeft structureel meer geld aan kunst en cultuur

Kleine spelers ondersteunen we door minder projectmatig maar meer structureel te investeren. We verlagen de administratieve last zodat leven van project naar project niet hoeft, en er meer ruimte is om artistiek door te werken. We gaan ervan uit dat het werkveld zelf in staat is om subsidies te verdelen. Een Commissie Kunsten die onafhankelijke, neutrale adviezen verleent, samengesteld uit cultuurexperts en enkele externe adviseurs, is hier geschikt voor. Ze staat ook in voor de opvolging en de evaluatie van het cultuurbeleid.

We zijn fier op de grote Antwerpse kunst- en cultuurspelers die hun plaats al hebben verdiend, we omarmen hen en blijven hen ondersteunen. Extra inspanningen inzake diversiteit, ecologie, samenwerkingen met kleine of onverwachte partners en experimenten honoreren we.

Door het verschillende subsidiebeleid voor cultuur in de verschillende districten, zien veel verenigingen door de bomen het bos niet meer. Het is daarom belangrijk dat de overkoepelende cultuurraad Antwerpen een overzicht krijgt van de toegekende subsidies, zodat verenigingen duidelijk weten waar ze aan toe zijn en het beleid indien nodig kan worden bijgestuurd. Ook onderzoeken we hoe de stad de ontwikkeling van individuele kunstenaars beter kan ondersteunen.

We voeren een doordacht aankoopbeleid vanuit de stad inzake beeldende kunst. Hierbij hebben we oog voor lokale, beloftevolle, jonge kunstenaars, maar evengoed houden we de vinger aan de pols om internationale topkwaliteit aan de collecties toe te voegen én te tonen.

Terug naar Overzicht

 

Heb je een opmerking of vraag over dit thema?