06 December 2023

20.00u -
22.00u

Infoavond over de nieuwe bouwcode

Toko 139 , Statiestraat 139, 2600 Berchem

Ik doe mee!
Infoavond over de nieuwe bouwcode

Geen 8 hoog in Berchem, de Pelikaanstraat in centrum Antwerpen, AROP en de Kistemaeckerstraat in Borgerhout, de Katwilgweg op Linkeroever, Ergo-de Waellaan in Deurne, Permekesite in Wilrijk,…: sites waar projecten voorgesteld of uitgevoerd worden die niet altijd aansluiten bij de noden van de omwonenden. Bewoners snakken naar open ruimte en groen, ze krijgen megabebouwing.

De nieuwe Antwerpse bouwcode geeft projectontwikkelaars en afspraken in achterkamers nog meer ruimte. Wat is het impact daarvan?

Agenda:
• Verwelkoming door Bogdan Vanden Berghe, lijsttrekker Groen Antwerpen
Dr. Ir. Arch. Tom Coppens, professor Urban planning and Design, over wat een goeie bouwcode nu eigenlijk zou moeten zijn om onze stad klimaatrobuust te maken
Geert Lambrechts, advocaat en lid GECORO (gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening) brengt een sociale en juridische kritiek op de Antwerpse bouwcode
Ilse van Dienderen, fractieleider Groen gemeenteraad Antwerpen, geeft een groene analyse van de nieuwe Antwerpse bouwcode, hoe het beter zou kunnen, en presenteert elementen voor een bezwaarschrift in het kader van het openbaar onderzoek.

Binnenkort vind je op https://www.groenantwerpen.be/bouwcode een modelbezwaarschrift dat je kan aanpassen en indienen in het kader van het openbaar onderzoek.

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.