Welkom op A Plus. Samen met jou maken we de grootste stadsdialoog ooit.

15 September 2016

Welkom op A Plus. Samen met jou maken we de grootste stadsdialoog ooit.

Vol enthousiasme starten we met A Plus. de grootste stadsdialoog ooit georganiseerd door een politieke partij. Bijna een jaar lang slaan we de handen in elkaar. Samen met jou en samen met zoveel mogelijk Antwerpenaren willen we ideeën uitwerken om de grote uitdagingen waar onze stad voor staat aan te pakken. Samen nemen we Antwerpen onder handen. De Antwerpenaren bruisen van de goede ideeën en initiatieven. Wij willen al die enthousiaste mensen betrekken bij ons beleid. A Plus staat daar symbool voor: positief, met meer betrokkenheid van de Antwerpenaren én met meer ambitie om van onze stad een droomstad te maken. 

Goed beleid start volgens ons bij een maximale betrokkenheid van de inwoners. De tijd van politici in een ivoren toren is voorbij. Met deze stadsdialoog willen we het enorme potentieel en de rijkdom aan ideeën en initiatieven bij de inwoners van onze stad in de verf zetten en betrekken. De uitdagingen om het Antwerpse beleid naar een hoger niveau te tillen en er een echte toonaangevende metropool van te maken zijn bijzonder groot. De beste en snelste manier om dit te doen, is samen met de Antwerpenaren. Vandaar: A Plus. In plaats van te polariseren willen wij met deze stadsdialoog laten zien dat beleid maken ook op een positieve manier kan. Het is tijd voor een nieuwe politieke wind in Antwerpen.

Het komende jaar snijden we telkens gedurende een periode van zes weken één thema aan. We schuiven zes krachtige en ambitieuze doelstellingen naar voor. Antwerpen heeft recht op gezonde lucht. Elk kind moet evenveel kansen krijgen om zijn kinderdromen waar te maken. De straten en pleinen moeten aangenaam en veilig zijn. Goed wonen moet betaalbaar zijn en het samenleven harmonieus. Iedereen verdient een job. 

De eerste dialoog staat in het teken van kinderdromen. Tegen 2030 telt Antwerpen 75.000 jonge kinderen (tot 9 jaar). Volgens ons verdient iedere kinderdroom evenveel kansen. Dat is vandaag niet het geval. Eén op de vier Antwerpse kinderen groeit op in armoede. Iedere Antwerpenaar die een goed idee heeft om deze uitdaging aan te pakken, kan dit met ons delen. Jij natuurlijk ook.

Al die ideeën brengen we samen op deze nieuwe, interactieve website. Hier kan ook jij jouw idee delen. We gaan ook de straat op en trekken samen met alle Antwerpse Groen-vertegenwoordigers op werkbezoek om ons oor te luisteren te leggen bij de vele Antwerpenaren die nu al aan de kar trekken om onze stad beter te maken. We nodigen experten uit die hun licht laten schijnen over de zes thema’s en trekken naar andere Europese steden om daar inspiratie op te doen. Wat er allemaal gepland staat ontdek je hier.

Volgend jaar sluiten we de dialoog af met een groot slotevent waarop de resultaten bekend gemaakt worden en waarbij er gestemd kan worden over welke ideeën worden opgenomen in het verkiezingsprogramma van Groen voor de lokale verkiezingen van 2018.

Met enthousiaste groeten,

Wouter Van Besien (fractieleider Groen Antwerpen)
Yves Aerts (voorzitter Groen Antwerpen)