Actie kerncentrale Doel

04 Januari 2015

Beste Groene Senior, Onze energiebevoorrading is een zeer actueel thema. Wij willen als senioren onze ongerustheid laten merken als het gaat over kernenergie. Scheurtjes in de centrales, onopgeloste sabotage en problemen met ons kernafval zijn uiteenlopende redenen van onze ongerustheid. Daarom gaan we actie voeren samen met Kristof Calvo op maandag 26/01/15.Hoe ziet ons dagprogramma er uit?

  • We verzamelen in Chapo ( Statiestraat 146, 2600 Berchem ? vlakbij Berchem Station) tussen 9.30u en 10u. Om 10.15u gaan we samen naar de Posthofbrug waar we om 10.30u vertrekken.
  • We rijden met een bus naar Doel, waar we symbolisch een kerncentrale sluiten.
  • We bezoeken onze vrienden in Zwijndrecht en gaan er eten rond 12.30u.-13u. Uw bijdrage voor de maaltijd is 10 euro. Dit wordt ter plaatse geregeld.
  • Om 15u. zijn we in Dessel, waar we het probleem van het kernafval vaststellen. Daar treffen we Kristof Calvo.
  • We zorgen dat we opnieuw in Chapo zijn voor het donker is, rond 17u.

 

Heb je zin om mee actie te voeren in het belang van onze kinderen en kleinkinderen? Stuur dan een mail terug ([email protected]) of telefoneer naar 03/449 65 45 ( Bert Weyts, Royaertstraat 16, 2610 Wilrijk) ten laatste op 20/01/15. Breng familie, buren of kennissen mee , die zich ook zorgen maken in verband met kernenergie.

Een meer gedetailleerde dagplanning zal aan alle deelnemers worden doorgestuurd op het moment dat de actiedag volledig is uitgetekend.

Hopende op een enthousiaste reactie, teken ik

Met vriendelijke groet

Bert Weyts, dienstdoend voorzitter Antwerpse Groene Senioren'