sp.a-Groen Berchem ambitieus naar verkiezingen

21 April 2018

sp.a-Groen Berchem ambitieus naar verkiezingen

sp.a-Groen Berchem maakte haar lijsttrekkers bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

Freya Piryns zal de lijst trekken, Erkan Ozturk bekleedt de tweede plaats.
 
“Deze lijst is een verderzetting van de goede samenwerking die we de afgelopen zes jaar hebben opgebouwd, zegt Freya Piryns, lijsttrekker en kandidaat-districtsburgemeester. “We hebben ambitieuze plannen met Berchem. Zo willen we van ons district het meest verkeersveilige en fietsvriendelijke district van Antwerpen maken, met meer fietspaden, fietsparkeerplaatsen en –voorzieningen. Veilig fietsen moet overal kunnen, in de eerste plaats in de omgeving van scholen.”
 
Naast mobiliteit schuift sp.a-Groen nog twee andere prioriteiten naar voor: participatie en samenleven. Erkan Ozturk: “Het huidige bestuur heeft nooit echt werk gemaakt van participatie van de bewoners van Berchem. Wij willen volop inzetten op inspraak: sp.a-Groen wil de Berchemnaar weer echt een stem geven. Als wij Berchem besturen, komt er een burgerbegroting. Bewoners en verenigingen kunnen dan zelf projecten indienen.”
 
Het zogenaamde ‘Berchem-model’ illustreert een manier van samenleven in superdiversiteit. “Dat model bestaat ondanks het huidige bestuur”, vervolgen Piryns en Ozturk. “Wij willen verder gaan en een Schepen van Samenleven benoemen die bestaande initiatieven verder uitbouwt. Het Berchem-model kan nog beter. Mensen leven nog te vaak naast elkaar. We moeten verder inzetten op samenleven mét elkaar.”
 
Piryns en Ozturk zijn allebei geboren en getogen in Berchem.