Borgerhouts burgemeester Marij Preneel geeft de fakkel door aan Mariam El Osri

19 Oktober 2023

Borgerhouts burgemeester Marij Preneel geeft de fakkel door aan Mariam El Osri

Het zit in het DNA van Groen om je niet vast te klampen aan postjes, maar om ruimte te geven aan nieuw talent. Mariam ademt Borgerhout, ik ben er zeker van dat ze een prima burgemeester wordt.

Borgerhout, 19 oktober 2023 – Op een ledenvergadering van Groen Borgerhout kondigde districtsburgemeester Marij Preneel gisteren aan de fakkel door te geven aan Mariam El Osri. Sinds 2010 maakt Preneel deel uit van het districtscollege in Borgerhout, van 2013 tot 2015 en sinds 2019 als districtsburgemeester. El Osri is sinds 2021 schepen en neemt vanaf januari 2024 de burgemeesterssjerp over. Ze wordt ook de lijsttrekker van Groen in Borgerhout bij de districtsraadsverkiezingen van oktober 2024.

“Ik ben heel trots op Borgerhout en het werk dat we verzet hebben en nog steeds verzetten”, zegt Preneel. “Je kan dat niet alleen, we doen dat met alle Borgerhoutenaren samen. Hier tonen we dat beleid van onderuit, mét bewoners, werkt.”

Als schepen heeft Mariam El Osri zich de laatste jaren kunnen inwerken. “Inclusie is voor mij de norm waar iedereen een plek heeft aan onze lange tafel. Ik wil Borgerhoutenaren verbinden met elkaar, over de verschillen heen. Mijn ambitie is om onze bewoners nog meer te betrekken en samen met hen voluit te gaan voor ons warm district. Zij weten immers het beste wat hun wijk of straat nodig heeft.”

Preneel blijft districtsraadslid tot aan het einde van de legislatuur. Bij de volgende verkiezingen zal ze de lijst steunen. Preneel: “Het zit in het DNA van Groen om je niet vast te klampen aan postjes, maar om ruimte te geven aan nieuw talent. Ik heb mij 14 jaar lang met plezier ingezet voor Borgerhout. Ik heb de luxe dat iemand als Mariam klaarstaat om de fakkel over te nemen. Mariam ademt Borgerhout, ik ben er zeker van dat ze een prima burgemeester wordt.”

El Osri is vereerd: “Marij is een monument in Borgerhout en binnen Groen. Haar inzet heeft mij geïnspireerd, en ik zet dat werk dan ook heel graag verder.”

Door de verschuivingen in het college zal Luc Moerkerke opnieuw een schepenambt opnemen, zoals hij de eerste drie jaar van de legislatuur deed.