Bouw mee aan ons district!

29 December 2023

Bouw mee aan ons district!

District Antwerpen wil haar district nog mooier, nog groener, nog aangenamer maken en wil dat samen doen met haar inwoners. Het district heeft een duidelijk overzicht gemaakt van alle mogelijke manieren waarop inwoners kunnen meehelpen. Schepen voor participatie Femke Meeusen: "Zo hopen we dat buren, verenigingen en actiecomités nóg makkelijker hun weg vinden en nog nauwer betrokken raken bij hun district."

District Antwerpen biedt haar inwoners tal van mogelijkheden om te participeren of om hun ideeën te realiseren. Ze kunnen hun mening delen bij een heraanleg van de straat, ze kunnen problemen melden, ze kunnen hun ideeën indienen bij de Burgerbegroting en zo zelfs financiële steun krijgen.

Niet alleen kwam er een volledig overzicht van alle mogelijkheden, ook werden een aantal belangrijke drempels weggewerkt. Voor voorstellen van burgers op de districtsraad wordt het vereiste aantal handtekeningen teruggebracht naar 300 stuks van inwoners ouder dan 16 jaar. Vroeger had je 1.500 handtekeningen nodig, oftewel 1% van alle districtsbewoners ouder dan 16 jaar.

Femke Meeusen is opgetogen dat de drempels voor participatie werden verlaagd en dat het nu duidelijk is voor iedereen wat kan: "Ik kom dagelijks mensen tegen met schitterende ideeën die niet goed weten hoe ze die kunnen verwezenlijken. Nochtans biedt ons district hiertoe heel wat mogelijkheden. Bovendien beschikken onze inwoners jaarlijks over 1,4 miljoen euro, oftewel 10% van het jaarlijkse budget, om hun ideeën voor een beter district om te zetten. Zo kwam er een muziekstudio waar lokale jongeren zelf muziek kunnen maken en opnemen, een buurtboomgaard, een fietsenbib en nog veel meer. Samen kunnen we meer dan alleen. Daarom deze warme oproep aan alle inwoners: Bouw mee aan ons mooie district!"

Hier vind je alle info