Buurt Mee inspireert bewoners over mogelijke buurtinitiatieven

05 Februari 2023

District Antwerpen

Buurt Mee inspireert bewoners over mogelijke buurtinitiatieven

Buurt Mee, een inspirerend buurtfeest, ging op 5 februari door in het Harmoniepark.

Tijdens Buurt Mee konden bewoners heel wat inspiratie opdoen over initiatieven in hun buurt. Ze konden meteen ook genieten van lekkers en leuke acts.

Tijdens buurtfeest ‘Buurt Mee’ kwamen bewoners uit alle wijken van district Antwerpen naar het Harmoniepark afgezakt. In het park en in het districtshuis werd een volledig aanbod in de kijker gezet om buurten gezelliger en groener te maken.

Femke Meeusen, districtsschepen voor wijkwerking: "Tijdens Buurt Mee laten we onze bewoners kennismaken met het uitgebreide aanbod van Beleef je Buurt. Ideeën om een straatfeest te organiseren, je straat te vergroenen, een buurtfeest met cultuur of een regenton in je straat… En dat allemaal in een ongedwongen gezellige sfeer met kinderanimatie, een hapje en een drankje."

Doorlopend waren er verschillende infostandjes over bv. vergroeningsmogelijkheden en regentonnen installeren. De buurtcoaches van de zes verschillende postcodes van district Antwerpen waren heel de middag paraat om vragen te beantwoorden en ideeën verder te bekijken. Er was kinderanimatie en de mogelijkheid om zelf bloembakken te maken met Hou’tHart.

Met veel volk, een mooi programma en foodtrucks met pannenkoeken, drankjes en soep was het een meer dan geslaagde dag. Hopelijk krijgt dit binnenkort een vervolg met concrete initiatieven in onze buurten.