Een fietsbrug, een lift en...

18 Maart 2015

Een mooie nieuwe brug voor fietsers over de Leien? Je kan de brug wel op fietsen, maar niet af. Ze eindigt namelijk op een trap en een liftje waar amper zes fietsen in passen. Niet slim van het stadsbestuur. "Het is onverantwoord en onmenselijk om mensen een levensreddende behandeling te ontzeggen," zegt OCMW-raadslid en dokter .

Dirk Avonts

"Een energiecontract moet altijd stroom opleveren. De lamp moet altijd branden," vindt kamerlid Kristof Calvo.

"Het district Antwerpen telt erg veel creatieve mensen. Liever dan zelf allerlei dingen uit mijn mouw te schudden, wil ik als cultuurschepen hun initiatieven ondersteunen." Die stelregel brengt districtsschepen Lieve Stallaert met groot enthousiasme in praktijk.

"Het Noordkasteel is een groene long vlak bij de stad. Die moet in de huidige plannen plaatsmaken voor een enorme verkeerswisselaar. Een ongezonde keuze," vindt Gemeenteraadslid Wouter Van Besien.

Het grootste budget van de burgerbegroting trokken de inwoners van district Antwerpen uit voor fietsvriendelijkestraten, maar ook andere groene thema's zoals groen instraten, groen op pleinen en samentuinen scoorden hoog. "Dat de inwoners zelf een aanzienlijk deel van de begroting konden bepalen, daar zijn we heel trots op," districtsschepen Tom Van den Borne.

De leden van Jong Groen lieten aan het kantoor van stadsschepen Heylen een bloemetje achter in de hoop dat hij actie onderneemt.

Het Antwerpse stadsbestuur wil dat de populaire festivals naar de Middenvijver op Linkeroever verhuizen. Gemeeenteraadslid Joris Giebens vraagt aan de stad om een andere locatie te zoeken, die een zekere toekomst biedt aan beide festivals, want de Middenvijver biedt die duidelijk niet.

Al deze onderwerpen worden uitgediept in het herfstnummer van de Groenkrant. Je kreeg hem allicht in de bus. Hier kan je hem nog eens nalezen.

BIJLAGEN:
Groen%20Antwerpen_Herfst%202014.pdf