Een kleurloos loket weerspiegelt de superdiversiteit van onze stad niet

01 Juli 2019

Een kleurloos loket weerspiegelt de superdiversiteit van onze stad niet

Groen betreurt dat loketbedienden van de stad Antwerpen geen regenboogpin meer mogen dragen.

 

“De Wever II is dus nog strikter in het opleggen van beknottende regeltjes dan De Wever I”, reageert Ikrame Kastit, gemeenteraadslid voor Groen. “Antwerpen is superdivers, en dat is net haar kracht. Een bestuur dat van haar stad houdt, omarmt dat net. Ze maakt het zichtbaar en verbindt mensen. De Wever II doet net het omgekeerde. Alle zichtbare diversiteit wordt weggestopt in verstikkende regeltjes onder het mom van de neutraliteit. Alle kleuren van de regenboog worden dof grijs, en dat weerspiegelt op geen enkele manier onze stad.”

 

Groen erkent dat de stad inderdaad haar eigen regels volgt. Maar de partij is dan ook fel gekant tegen die regels. Groen pleit voor een diversiteitsprincipe, waarbij iedereen simpelweg zichzelf kan zijn.

 

Voorzitter van Groen Antwerpen Nik Meeusen: “Deze regeltjes zorgen voor meer vragen dan oplossingen en dwingen mensen hun identiteit op te geven. De echte grote verbinding wordt pas gerealiseerd wanneer de stad inclusiviteit en diversiteit durft te tonen in al haar facetten. Zo tonen we dat we allemaal Antwerpenaar zijn.”